Husein Vladović
+4
seyo
danmar
Floyd
starsof45
8 posters
Strana 1 od 1
Husein Vladović
(www.rtvfbih.ba)U Sarajevu preminuo jedan od osnivača sarajevske rock-škole Husein Huso Vladović
Sarajevo, 24.12.2009 - FTV
U Sarajevu je preminuo dugogodišnji muzički urednik, jedan od osnivača sarajevske rock-škole Husein Huso Vladović. Husein je rođen 1953. godine u Sarajevu i vrlo brzo ušao je u čarobni svijet muzike. Iako po obrazovanju profesor engleskog jezika i književnosti, Husu smo poznavali kao urednika nezaboravnih muzičkih emisija poput "Zvjezdane prašine", pisca radio drama, ali i tekstopisca i aranžera nekih od vječitih rock and roll hitova u muzičkoj povijesti Bosne i Hercegovine. Sahrana Huseina Vladovića bit će obavljena u subotu, 26. prosinca, u 12.30 h na Gradskom groblju Vlakovo.
Ovim putem želim da odam posljednji pozdrav, poštovanje i zahvalnost čovjeku čiji je doprinos na afirmaciji rok muzike na ovim prostorima nemjerljiv...
starsof45- Status :
Online Offline
Broj poruka : 51
Datum upisa : 22.08.2008
Re: Husein Vladović
starsof45 ::(www.rtvfbih.ba)U Sarajevu preminuo jedan od osnivača sarajevske rock-škole Husein Huso Vladović
Sarajevo, 24.12.2009 - FTV
U Sarajevu je preminuo dugogodišnji muzički urednik, jedan od osnivača sarajevske rock-škole Husein Huso Vladović. Husein je rođen 1953. godine u Sarajevu i vrlo brzo ušao je u čarobni svijet muzike. Iako po obrazovanju profesor engleskog jezika i književnosti, Husu smo poznavali kao urednika nezaboravnih muzičkih emisija poput "Zvjezdane prašine", pisca radio drama, ali i tekstopisca i aranžera nekih od vječitih rock and roll hitova u muzičkoj povijesti Bosne i Hercegovine. Sahrana Huseina Vladovića bit će obavljena u subotu, 26. prosinca, u 12.30 h na Gradskom groblju Vlakovo.
Ovim putem želim da odam posljednji pozdrav, poštovanje i zahvalnost čovjeku čiji je doprinos na afirmaciji rok muzike na ovim prostorima nemjerljiv...
Sa dubokim postovanjem pridruzujem se poslednjem pozdravu ...
Veliko mu Hvala za one divne trenutke koje sam proveo uz radio sedamdesetih godina,slusajuci emisije koje je On
uredjivao... Njegov doprinos rok muzici prelazi granice BiH-a, jer tad smo svi zivjeli u jednoj avliji i ti izvodjaci su bili
i jugoslovenski...
Nek mu je vjecna slava i hvala!
Floyd- Status :
Online Offline
Broj poruka : 40
Datum upisa : 15.04.2008
Jos jedna tuzna vijest. Polako odlaze ljudi koji su puno uticali na afirmaciji rock muzike na onim prostorima (N. Karaklajic, D. Vrdoljak, D. Glavan...). Sjecam se njegovih emisija, novih ploca i svega sto je ucinio za muziku. Slava mu i hvala.
danmar- V.I.P.
- Status :
Online Offline
Broj poruka : 183
Datum upisa : 18.01.2008
Odrastao sam uz njegove radio emisije, bio je i ostao legenda ovdašnje rock scene. Počivao u miru!
Special Collaborator at ProgArchives
korice- Status :
Online Offline
Broj poruka : 7
Datum upisa : 18.04.2008
da, "Zvjezdana prašina" je najpoznatija,korice ::ZVJEZDANA PRAŠINA, petkom u 23:00 na prvom programu Radio Sarajeva...
a sjećam se još "Šarene parade poetiziranih nota" (Šarada akustika), koja je isto bila emitovana u noćnim satima, koncipirana kao neka kombinacija rok muzike i tematskog kontakt programa, ali nije dugo opstala, jer malo je bilo slušalaca koji su mogli ravnopravno da razgovaraju sa visoko obrazovanim i "preinteligentnim" Huseinom, bez obzira o kojoj temi se radilo,
a ovo ime "Šarada akustika" koristio je kasnije i Želimir Altarac Čičak za neku svoju emisiju,
zatim bila je jedno vrijeme i na Radio Sarajevo II emisija "Skalinada" (nešto kao ino-top lista) koju su zajedno vodili Husein Vladović i Mirsad Ibrić, međutim, ni ona nije dugo opstala, a i kako bi kad npr. "Police" i Amii Stewart nikako ne idu jedno uz drugo, a jasno je ko je "forsirao" jedne a ko druge...
starsof45- Status :
Online Offline
Hvala na podsjećanju, Starsof45. Mirsad je isti onaj što je oformio Radio M krajem 80-ih, prvu privatnu radio stanicu u Sarajevu, ako se ne varam?
Special Collaborator at ProgArchives
seyo ::...Mirsad je isti onaj što je oformio Radio M krajem 80-ih, prvu privatnu radio stanicu u Sarajevu, ako se ne varam?
Da, to je taj isti Mirsad Ibrić, koji je osnovao tu prvu privatnu radio stanicu septembra 1990. (provjerio sam na sajtu) i svakako, bez obzira što nije moj ukus, uspjeh je vrijedan svake pažnje da ta radio stanica nije prestajala sa radom i dan danas emituje program u punom kapacitetu.
starsof45- Status :
Online Offline
....radi ovoga se ranije dolazilo kuci iz kafane,slusao fonetski glas Huska i uzivalokorice ::ZVJEZDANA PRAŠINA, petkom u 23:00 na prvom programu Radio Sarajeva...
u ziki koju nam je nudio,da bi sve zavrsio sa onim:"Laku noc muzicari....to je sve narode".Probacu da iskopam njegove orginalne emisije koje sam uspjeo snimiti...
a neki i dobiti od njega.
pape- V.I.P.
- Status :
Online Offline
Broj poruka : 107
Godina : 62
Datum upisa : 05.05.2008
pape ::....radi ovoga se ranije dolazilo kuci iz kafane,slusao fonetski glas Huska i uzivalokorice ::ZVJEZDANA PRAŠINA, petkom u 23:00 na prvom programu Radio Sarajeva...
u ziki koju nam je nudio,da bi sve zavrsio sa onim:"Laku noc muzicari....to je sve narode".Probacu da iskopam njegove orginalne emisije koje sam uspjeo snimiti...
a neki i dobiti od njega.
Da podsjetim na ovo i unaprijed zahvalim...
korice- Status :
Online Offline
Broj poruka : 7
Datum upisa : 18.04.2008
U pravu si,jos samo da se vremena nadje,pozdrav.
pape- V.I.P.
- Status :
Online Offline
Pape, Pape, navijamo za te!!!
Ma idi molim te, di "na selektorskoj klupi" (kako ti pishe u profilu) da ne mozhesh vremena da nadjesh?
Shalim se, nemoj se naljutiti. I ja sam bash radoznala da chujem bar jednu od tih emisija, o kojima sam samo priche chula, od prijateljice koja je studirala onomad u Sarajevu, pa se nadam da cesh naci malko vremena u skorijoj buducnosti.
Zahvaljujem unapred
Ma idi molim te, di "na selektorskoj klupi" (kako ti pishe u profilu) da ne mozhesh vremena da nadjesh?
Shalim se, nemoj se naljutiti. I ja sam bash radoznala da chujem bar jednu od tih emisija, o kojima sam samo priche chula, od prijateljice koja je studirala onomad u Sarajevu, pa se nadam da cesh naci malko vremena u skorijoj buducnosti.
Zahvaljujem unapred
Ma bice nesto,pozdrav DLJ .
pape- V.I.P.
- Status :
Online Offline
pape- V.I.P.
- Status :
Online Offline
Husein Vladovic - Husko - Radio Emisija "Pod Razno"
Datum:04.1990.
Na kaseti se nalazi muzika iz istoimene emisije radio Sarajeva,na zalost bez voditeljovog barsunastog glasa koji je bio sjecen tokom snimanja,snimak je, takav, kakav je .
MC Rip 320kbps sa prednjim i zadnjim omotom
Datum:04.1990.
Na kaseti se nalazi muzika iz istoimene emisije radio Sarajeva,na zalost bez voditeljovog barsunastog glasa koji je bio sjecen tokom snimanja,snimak je, takav, kakav je .
MC Rip 320kbps sa prednjim i zadnjim omotom
- Kod:
http://www.mediafire.com/?a433yaj3he6kox5
pape- V.I.P.
- Status :
Online Offline
Hvala za kazetu. Interesantno za slušanje.
HC- V.I.P.
- Status :
Online Offline
Broj poruka : 79
Datum upisa : 09.03.2011
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu