Preminuo Zoran Erkman - Zerkman
+3
dukakis
petar017
DzonatanStulison
7 posters
Strana 1 od 1
Preminuo Zoran Erkman - Zerkman
ZORAN ERKMAN (ZERKMAN)
(1963-2013)
U utorak, 28.05.2013. godine u Beogradu je iznenada preminuo legendarni beogradski džez, rok i avangardni trubač i kompozitor Zoran Erkman, poznatiji pod nadimkom Zerkman.
Zerkman na koncertu grupe DISCIPLIN A KITSCHME, 25.05.2013, Mikser House, Beograd
Rođen 05.06.1963, pohađao je muzičku školu ,,Stanković” u Beogradu, 1981. je bio član Omladinskog džez benda RTB pod vođstvom Eduarda Sađila, kao i povremeni član Big Banda RTB-a pod vođstvom Zvonimira Skerla 1983. godine.
Od 1985. do 1991. godine bio je član rok grupe Disciplina kičme sa kojom je objavio albume: ,,Ja imam šarene oči“ (1985), ,,Svi za mnom” (1986), ,,Uživo! Najlepši hitovi!” (1987), ,,Dečija pesma” (1987), ,,Zeleni zub na planeti dosade” (1989), ,,Nova iznenađenja za nova pokolenja” (1991).
Kratak period života proveo je u Sarajevu, povremeno nastupajući kao gost na koncertima sarajevske grupe Kongres.
Kompozitor je filmske muzike za TV film Gorana Gajića (scenario: Branko Vukojević) ,,Video jela, zelen bor” (1991). Učestvovao je još i na albumima: ,,Beogradska prevara uličnog i nadzemaljskog sjaja” (Koja, Kosta, Zerkman, Đuka, 1990), ,,Ovaj zid stoji krivo” (1991) i ,,Ili pet minuta ispred tebe” (1996) grupe Obojeni program, ,,Boye aren’t afraid” (1993) grupe Boye, ,,Gumene lutke” (1996) sastava Kanal Tvid, ,,Harmonajzer” (2002) Električnog orgazma, ,,Mene treba ovaj grad baš ovakvu kakva sam sad” (2003) sa Bo, ,,Prekidi stvarnosti” (2007) i ,,Deveti život” (2008) grupe Kanda, Kodža i Nebojša, kao i u muzičkom filmu ,,Fank I Lastiš Crnog Zuba” (Koja, 2009).
Bio je član i osnivač grupa Bukvar Bukvar (,,Na palubi obdaništa”,1999) i Zerkman Big Bang (,,Zerkman Big Bang”, 2010).
Svoj poslednji nastup je imao svega tri dana pred iznenadnu smrt, 25.05.2013 , kao gost na beogradskom koncertu Disciplin A Kitschme.
Preuzeto sa
(1963-2013)
U utorak, 28.05.2013. godine u Beogradu je iznenada preminuo legendarni beogradski džez, rok i avangardni trubač i kompozitor Zoran Erkman, poznatiji pod nadimkom Zerkman.
Zerkman na koncertu grupe DISCIPLIN A KITSCHME, 25.05.2013, Mikser House, Beograd
Rođen 05.06.1963, pohađao je muzičku školu ,,Stanković” u Beogradu, 1981. je bio član Omladinskog džez benda RTB pod vođstvom Eduarda Sađila, kao i povremeni član Big Banda RTB-a pod vođstvom Zvonimira Skerla 1983. godine.
Od 1985. do 1991. godine bio je član rok grupe Disciplina kičme sa kojom je objavio albume: ,,Ja imam šarene oči“ (1985), ,,Svi za mnom” (1986), ,,Uživo! Najlepši hitovi!” (1987), ,,Dečija pesma” (1987), ,,Zeleni zub na planeti dosade” (1989), ,,Nova iznenađenja za nova pokolenja” (1991).
Kratak period života proveo je u Sarajevu, povremeno nastupajući kao gost na koncertima sarajevske grupe Kongres.
Kompozitor je filmske muzike za TV film Gorana Gajića (scenario: Branko Vukojević) ,,Video jela, zelen bor” (1991). Učestvovao je još i na albumima: ,,Beogradska prevara uličnog i nadzemaljskog sjaja” (Koja, Kosta, Zerkman, Đuka, 1990), ,,Ovaj zid stoji krivo” (1991) i ,,Ili pet minuta ispred tebe” (1996) grupe Obojeni program, ,,Boye aren’t afraid” (1993) grupe Boye, ,,Gumene lutke” (1996) sastava Kanal Tvid, ,,Harmonajzer” (2002) Električnog orgazma, ,,Mene treba ovaj grad baš ovakvu kakva sam sad” (2003) sa Bo, ,,Prekidi stvarnosti” (2007) i ,,Deveti život” (2008) grupe Kanda, Kodža i Nebojša, kao i u muzičkom filmu ,,Fank I Lastiš Crnog Zuba” (Koja, 2009).
Bio je član i osnivač grupa Bukvar Bukvar (,,Na palubi obdaništa”,1999) i Zerkman Big Bang (,,Zerkman Big Bang”, 2010).
Svoj poslednji nastup je imao svega tri dana pred iznenadnu smrt, 25.05.2013 , kao gost na beogradskom koncertu Disciplin A Kitschme.
Preuzeto sa
- Kod:
http://www.odlicanhrcak.com/
DzonatanStulison- V.I.P.
- Status :
Online Offline
Broj poruka : 357
Godina : 46
Datum upisa : 13.04.2011
Re: Preminuo Zoran Erkman - Zerkman
Velika steta,otisao je jos jedan veliki covek.
R.I.P.
R.I.P.
petar017- Super član
- Status :
Online Offline
Broj poruka : 2338
Godina : 54
Datum upisa : 19.03.2009
gledao sam big bang dva puta...imao sam tu cast... r.i.p. legendo
dukakis- Status :
Online Offline
Broj poruka : 167
Godina : 47
Datum upisa : 10.02.2008
Saučešće njegovoj porodici!
tarafleks- Super član
- Status :
Online Offline
Broj poruka : 1062
Godina : 40
Datum upisa : 04.01.2010
R.I.P.
Svaku mogucnost skidanja muzike gledajte kao vid promocije bendova.Sve sto vam se svidi pokusajte da kupite na nosacu zvuka kao originalno izdanje i time podrzite bend...To je nesto najmanje sto mozemo da uradimo za uzvrat
Koja: Zerkman mi je bio kao mlađi brat Video
Neven Džodan | 29. 05. 2013. - 14:12h | Foto: Stanislav Milojković | Komentara: 2
Koja, frontmen kultnog sastava “Disciplina kičme”, kaže da je prerana smrt Zorana Erkmana-Zerkmana veliki šok za celokupnu muzičku scenu, s obzirom na talenat koji je posedovao ovaj trubač.
Poslednji koncert "Discipline kičme" za Zerkmanom
- Zerkmana doživljavam kao mlađeg brata, uvek sam ga tako doživljavao. On je jedini svirač u “Disciplini kičme” koji je svojim solo-deonicama mogao da dodatno otera zvuk benda još dalje u orbitu... Posedovao je taj divlji i neobuzdani, onaj najsmeliji majls dejvis duh iz zlatnog perioda sedamdesetih, kakav uobičajeni školovani džez-muzičari teško da imaju, bar ja to ovde nisam čuo, a i ne samo ovde. Zerkman je sa lakoćom izduvavao te najviše i najluđe tonove i to mu je bio zaštitini znak - kaže Koja za “Blic”.
Njihova saradnja iznedrila je neke od najboljih albuma jugoslovenskog roka “Ja imam šarene oči“ (1985), “Svi za mnom” (1986), “Uživo! Najlepši hitovi!” (1987), “Dečija pesma” (1987), “Zeleni zub na planeti dosade” (1989), “Nova iznenađenja za nova pokolenja” (1991).
- Posle raspada zemlje, ujedno i tadašnje postave grupe, razišli smo se po Evropi. Po povratku, kad god smo mogli, sarađivali smo, često sam ga pozivao na sessione, snimanja za druge grupe koje sam producirao, ili pak gostovanja uživo po koncertima, a producirao sam i album njegovog bend “Zerkman Big Bang” - priča poznati muzičar koji je u subotu sa Zerkmanom podelio binu poslednji put.
- Pre par dana, na našem nastupu u Mikser-u, Zerkman se pojavio kao gost, a već neko vreme smo se ponovo nalazili u našoj prostoriji za vežbanje, improvizujući, lagano se vraćajući u formu. Imao sam ideju da ga uključim u nova snimanja koja su pred “Disciplinom kičme”. Njegov odlazak je potpuni šok - zaključuje Koja.
Zoran Erkman preminuo je u utorak, 28. maja u Beogradu, a biće sahranjen u
petak 31. maja. Opelo počinje u 11.30 a sahrana je u podne na groblju
dukakis- Status :
Online Offline
Broj poruka : 167
Godina : 47
Datum upisa : 10.02.2008
Odlazi moja generacija, iznenadno, ali polako i sigurno...
Nek mu je laka zemlja
Nek mu je laka zemlja
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu