ROKNOSTALGIJA FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PRAVILA FORUMA

Ići dole

Normalna PRAVILA FORUMA

Počalji od Sveto Čet Nov 21, 2013 10:45 am

NOVA PRAVILA FORUMA .

VAŽE ZA SVE !!!

Kako bi očuvali prijatnu atmosferu na forumu, i zaštitili naša i vaša prava, uveli smo pravila koja je svaki korisnik ovog sajta dužan da poštuje.
Vi kao njegov član dužni ste da se pridržavate svih navedenih pravila i uslova s ciljem neometanog rada istog.


1. Ukoliko se neki korisnik ponaša u suprotnosti sa ovim pravilnikom, najpre će biti opomenut, zatim zamoljen da dobrovoljno napusti sajt (tako što više neće posećivati ovaj sajt), a u krajnjem slučaju će mu biti zabranjen pristup sajtu, tj. biće 'banovan'.
Administratori ovog sajta zadržavaju pravo da odmah upotrebe zadnju opciju, ukoliko se korisnik sajta ponaša krajnje nedolično.

2. Ukoliko korisnik sajta nenamerno prekrši ovaj pravilnik, moderatori sajta će mu obrisati spornu poruku, a on će biti zamoljen da pročita ovaj pravilnik. Ukoliko korisnik nastavi da krši pravilnik, često i/ili namerno, primeniće se postupak opisan u prethodnom pravilu.

3. Automatski će biti brisano: postavljanje youtube spotova,zahvale, ripovi sumljivog kvaliteta, besmisleni komentari i ostalo što nepotrebno opterećuje podforum pop i rock muzike. Za ovakve stvari postoje podforumi,pričaonica,nudim-tražim-razmena i podforum youtube spotova.
Rasprava sa moderatorima oko toga nije dozvoljena.


4. Linkovi za download bilo kog servera postavljaju se pod »KOD«.

5. Kada se postavi link za download potrebno je da se navede kvalitet snimka (Wav, Flac, mp3), podaci o samom ripu (LP, MC, CD…), godina izdanja i kompletni omoti ako ih posedujete, broj izdanja (Npr. LSY22222 itd).
Kada se pojavi bolji rip sa kompletnim omotima,automatski se briše stari post.

6. Zabranjeno je postavljati na forum skenirane omote (LP, SP, KD, CD i sl...) za bilo kakvim išaranim dodatkom, logo znakom, reklamom ili nadimkom.
Svaki takav post će biti obrisan, a član opomenut da to više ne radi, u protivnom banovan sa foruma.
Skenirani omot može biti normalne veličine, uvećan ili u resize veličini u prikazu omota na forumu, a u samom linku se preporučuje omot što veće rezolucije i kvaliteta.

7. Poštovati mišljenje drugih članova foruma, bez vređanja, provociranja i omalovažavanja (ni na forumu, ni preko privatnih poruka)

8. Nema vređanja, provociranja i omalovažavanja moderatora i administratora (ni na forumu, ni preko privatnih poruka, ni preko email-a)

9. Jednu poruku ili pitanje ne ponavljati više puta, u raznim diskusijama i forumima. Dovoljno je samo jednom napisati poruku ili pitanje, i post će sasvim sigurno biti pročitan.  

10. Kada se pojavi interesovanje ili želja za napredovanjem na ovom sajtu, ili jednostavno rečeno dobijanje bolje titule, činiti to na konstruktivan način, tako što će nesebično i pravim odgovorima pomagati drugima svojim znanjem. O napredovanju nekog korisnika kolektivno odlučuje administracija foruma.


11. Nova pravila koja važe za sve članove od jula mjeseca 2018 godine su, da obični članovi foruma, tek učlanjeni, oni koji su tu duži period i svi oni koji nisu izrazili želju i volju da učestvuju u radu foruma, neće imati pristup download sekciji foruma, odnosno podforumima sa pop i rock muzikom, diskografijama i etno kutku, a za ostale podforume će imati pristup. Ovo pravilo se može promijeniti onog momenta kad svaki od ovih navedenih članova uzme učešće u radu foruma, svojim zalaganjem , trudom i radom, a admin tim će vrlo brzo donijeti odluku o promijeni statusa svakog člana i dizanje člana u veći rang, odnosno u pristup svim sekcijama foruma.
Napomena : Pristup svim stranicama foruma uvijek imaju moderatori, super članovi, DJ članovi, i VIP sekcija foruma.
Napredovanje iz nižeg ranga u veći ili iz jedne sekcije u drugu, jaču sekciju donosi admin tim foruma i oni odlučuju ko će i kad napredovati u rangu, a sve zahvaljujući svom zalaganju i učešću u radu foruma.


12. Svaka poruka na forumu ima svoje logičko mesto i vrlo je jasno da teme treba postavljati u za iste predviđene podforume. Tako govori logika, a praktična iskustva pokazuju da ljudi redovno pišu poruke na mestima na kojima nema mesta za diskusije na te teme. Kada je neki link istekao ne ostavljaju se poruke u samoj temi nego se u delu podforuma Trazim-Nudim-Razmena otvori tema za onaj link koji vam je potreban za obnovu, napišite ispod tačnu lokaciju u kojoj temi vam je potreban link. Mesto za istekle linkove nalazi se ovde ( [You must be registered and logged in to see this link.] )
Član koji se ne pridržava ovog pravila biće opomenut a ako i posle toga nastavi da traži obnove linkova u temi biće banovan.

13. Zabranjena je svaka prodaja na forumu jer ovo nije mesto sa malim oglasima u suprotnom biće banovani članovi koji tako propagiraju prodaju.

14. Zabranjeno je voditi privatne diskusije na javnim mestima. Privatna diskusija je kada dva, ili više, korisnika vode lični razgovor, koji ne interesuje ostale. Za privatne diskusije postoje "Privatne poruke", ili neki drugi vid komunikacije (Npr. Tema: Pričaonica). Ostalim korisnicima, koji ne učestvuju u privatnoj diskusiji, nije zanimljivo da čitaju lične prepiske, pa se zato privatne diskusije, na javnim mestima, smatraju nekulturnim.

15. Pod obavezno za svakog člana je da prilikom primanja privatne poruke u inbox od strane drugog člana na istu poruku odgovori,u suprotnom isti će biti opomenut,a ako ponovo i sledeći put uradi isto,biće banovan.Administraciju foruma,ne interersuje šta se piše u privatnim porukama,ali je isto tako nekulturno i nefer ne odgovoriti na poruku onom ko vam je istu poruku uputio i nešto vas upitao.

16. Za sve novopridošle i stare članove koji nisu aktivni,ili u prevodu za one sa "0" postova, isti su dužni da ostave svoj komentar u dobrodošlici za nove članove, o samom kvalitetu foruma i onog što forum nudi kroz svoju sadržinu i koncepciju.


Želimo Vam prijatan i ugodan boravak na ROKNOSTALGIJI.


[You must be registered and logged in to see this image.]

 15 godina foruma ROKNOSTALGIJA


Sva muzika koja se nalazi na našem forumu postavljena je iz promotivnih razloga i podliježe zaštiti autorskih prava,
stoga ste dužni da svaku pjesmu koju skinete sa našeg sajta (nakon slušanja) uklonite sa Vašeg HDD-a u roku od 24h!
Ukoliko Vam se sviđa preslušana pjesma kupite CD tog izvođača!
Sveto
Sveto
Admin
Admin

Status :
Online
Offline

Broj poruka : 22785
Godina : 56
Location : BiH (RS)
Datum upisa : 19.08.2008

https://roknostalgija.serbianforum.info/forum

zdravko and stojke like this post

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu