Preminuo Milivoje Mića Marković

Ići dole

Normalna Preminuo Milivoje Mića Marković

Počalji od DzonatanStulison taj Sre 5 Jul 2017 - 12:01

U 79. godini preminuo je Milivoje Mića Marković, klarinetista, saksofonista, kompozitor, aranžer, publicista, dugogodišnji urednik Radio televizije Beograd i PGP RTB, prenosi Fonet.
Rođen je 20. marta 1939. u Zagrebu, a gimnaziju i Muzičku školu "Franjo Kuhač" pohađao je u Osijeku. U Beograd dolazi 1957. godine i nakon položene audicije postaje član Udruženja džez muzičara Beograda. Upisao je studije prava i paralelno nastavio školovanje u muzičkoj školi "Josip Slavenski" gde je 1959. godine diplomirao u klasi prof. Franje Partlića. Istovremeno nastupao je na igrankama u Zemunu gde je svirao sa Mirkom Šoucom i po prvi put uzeo u ruke tenor saksofon. Prvi je diplomac džez odseka Muzičke akademije u Gracu. Predvodio je Big bend u Beogradu. Bio je muzički urednik na Televiziji Beograd, a tokom rada na televiziji bio je i autor i voditelj niza emisija, među kojima je najzanimljivija saradnja sa Mićom Orlovićem kao koautorom brojnih kvizova.

Godine 1972. godine napisao je muziku za film i TV seriju "Otpisani".


Zajedno sa Stjepkom Gutom osnovao je Marković-Gut sekstet sa kojim je nastupao na evropskim džez festivalima i snimio pet samostalnih LP-ja. Sa Milošem Petrovićem osniva "M&P South Quartet", etno-džez orijentacije, koji je snimio dva CD-a. Autor je plana i programa nastave za džez klarinet i saksofon, objavljen u Prosvetnom glasniku Republike Srbije. Držao je klasu saksofona i klarineta na Muzičkoj školi "Stanković" u Beogradu.
DzonatanStulison
DzonatanStulison
V.I.P.
V.I.P.

Status :
Online
Offline

Broj poruka : 254
Godina : 40
Location : Od skole : disciplinsku svesku
Datum upisa : 13.04.2011

Nazad na vrh Ići dole

Normalna Re: Preminuo Milivoje Mića Marković

Počalji od harkonen taj Sre 5 Jul 2017 - 12:47

RIP
harkonen
harkonen
V.I.P.
V.I.P.

Status :
Online
Offline

Broj poruka : 1517
Godina : 52
Location : Tritjaskrlawdsunca
Datum upisa : 27.03.2014

http://sergejrandjelovicrunjoe.blogspot.com/

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu